Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2015 03:31 - Мислете другия път, когато дарявате.
Автор: newsgirl Категория: Новини   
Прочетен: 319 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Дните минават, месеците се редят един след друг, обединяващи се в години. Хората следват съдбата си, каквато и да е тя. Едни вярват, че сами сме господари на това, което ни се случва, но как една майка например може да предотврати катастрофа, в която пиян шофьор погубва детето й? Или как един баща, може да спаси жена си от нелепата смърт и да запази семейството си? Как една обречена жена може да направи така ,че децата й да не са сираци? Няма как.

Редовно, всеки от нас се сблъсква с такива новини, хората осиротяват, както душевно, така и материално. Много от вас се трогват и са готови да подадат ръка, без дори да има отправен апел за това. Но драги, читателю,замисли се. Нима наистина всички те са наистина в нужда?

Днес ще ти разкажа история на мъж, загубил съпругата си, останал единствен родител. Много хора са се трогнали от тази история. Самата аз съм свидетел на това. Да, това е прекрасно. Все още има хора, които искат да помогнат. Та нали той няма работа? Нали се води социално слаб, а има не едно дете. Драги ми, читателю, знаеш ли обаче какво става в действителност?

Въпросният господин получава доста големи суми дарения, показно говорейки за немотията, за болката на невръстните си рожби и му се получава. Очевидно. Но картината е друга, доста по-грозна. Въпросният господин излиза рано сутрин, обядва по ресторанти, вечеря Бог знае къде и знаеш ли кога се  прибира вкъщи иначе така наречения загрижен родител? След полунощ. Къде ходи ще се запитате всички вие. Отговорът е умопомрачителен – по казина. Да, но това не е всичко. Иначе несъстоятелният господин, който уж не може да си позволи да закупи дрехи и играчки на децата си, изхвърля доста голяма част от тези, които са им подарени от добрите хора. Чисто нови.С етикети, скъпи, маркови. Такива, каквито малко деца имат. Защо той самият не ги дари бихте попитали…ее, нима не ви стана ясно – господинът не е от даващите, а от взимащите.

Да поговорим сега за имуществото му. Живее в общинско жилище, уж обзаведено от фирми-дарители.Добре, но доста хора, ходели у тях могат  да потвърдят за ремонтите, които са направени. Не, не говорим за жизненоважни ремонти, а за такива, чиято единствена цел е да заситят прищевките на   бедната му душа. С какви пари е платено ли? Ами, с вашите! Онези за храна и прочие   за децата, на които между другото джобни средства не се дават. А движимото му имущество? Цели три превозни средства.Е,че кой средностатистически човек може да си позволи толкова, да не говорим за соц         иално слаб?!А лъжите , които сипе по медиите колко е изстрадал? Да, ама на! Господинът освен всичко друго си има и затворническо минало! Ха така! Вс е по-интересно май взе да става? Измами предимно. Дори до преди2-3 години доста хора го издирваха за измами свързани с тогавашния му бизнес. А той продължава ли, продължава да се чуди в какво ново порочно дело да се забърка. Иначе милия господин по медиите, освен всичко друго е доста нахален, груб и арогантен с хората около него, имайки претенции,че всеки на него му е длъжен с нещо или за нещо. Лъже, маже, обрича децата си на кошмарно детство. Или пък не. Истината е, че той никога не е бил заинтересован за никое от децата си. Не им е обръщал особено внимание. Прекара ли половин час вкъщи с тях се чуди накъде да излезе.

Е, драги ми читателю, надявам се другия път, в който решиш да помогнеш на някого да се замислиш. Не всеки заслужава доброта. Особено онзи,който не е проявил такава към никого през живота си.


Тагове:   вдовец,   даряване,   измама,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: newsgirl
Категория: Новини
Прочетен: 6607
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930